С 580 млн. лв. ще бъдат обновени сградите и материалната база

...
С 580 млн. лв. ще бъдат обновени сградите и материалната база
Коментари Харесай

Обновяват с над половин милиард лева детски градини, училища и студентски общежития

С 580 млн. лева ще бъдат обновени сградите и материалната база в системата на образованието през 2024-2026 година, реши държавното управление.

Финансовата подкрепа ще се реализира посредством три нови стратегии.

Първата е за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, градини и учебни заведения, като за тези действия те ще получат до 240 млн. лева Основни цели на програмата са намаляване дефицита тук-там в детските ясли и градини, основаване условия за въвеждане на наложително предучилищно обучение на 4-годишните деца и увеличение броя на учебните заведения, минали на едносменен режим.

Същата сума се отпуска и за държавни и общински учебни заведения по програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони.
 istock istock
Подкрепата ще способства за подобряване на изискванията за физическо образование и спорт, за осъществяване на постоянните часове и на действия отвън образователния проект.

Ще бъдат финансирани също саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития, предоставени за ръководство на държавните висши учебни заведения и „ Студентски столове и общежития " ЕАД. По тази стратегия се отпускат до 100 млн. лева, а задачата й е възстановяване на социално-битовите условия на студентите.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР